Studenter hjälper till att lösa verkliga fall inom temat: Mining Innovation

2024-08-20

LTU Business Sommarprogram i samarbete med Swedish Mining Innovation.

Under 9 veckor arbetade 10 studenter i team som affärsutvecklare på heltid. Baserat på deras profil matchade LTU Business studenterna till olika uppdrag. Uppgiften som varje team hade var att utvärdera ett affärscase som kom från universitetsforskning eller små och medelstora företag, med en stor variation av teman och samhällsutmaningar representerade. Två av casen och därmed fyra studenter, arbetade inom temat: Mining Innovation.

Förra veckan var det dags för slutpresentation och resultat. Erik Hagenrud, Senior Business Developer för LTU Business och Swedish Mining Innovation, var en av dem som närvarade vid slutpresentationen och han var mycket imponerad.

”Bra presentationer, intressanta projekt och studenterna hanterade frågorna på ett professionellt sätt. Det känns som att vi har en ljus framtid att se fram emot med studenter som har ett så stort engagemang som dessa. LTU Business sommarprogram är ett effektivt sätt att öka både intresset för och medvetenheten om gruvindustrin för potentiella framtida medarbetare”

– Det har varit jättekul att få sätta sig in i ett case i en helt ny bransch och prata med människor som jag aldrig skulle ha pratat med annars. Att sätta sig in i ämnet har varit en utmaning, men också en rolig del av arbetet, säger Lova Hedlund, Luleå Tekniska Universitet, som arbetade med ett innovationscase inom gruvindustrin som handlade om autonoma inspektioner.

Sree Karthik, SINReM, Uppsala Universitet, arbetade med det andra innovationscaset inom gruvindustrin.

– Det bästa med att vara med i LTU Business Sommarprogram var att vi fick möjlighet att förstå hur företag fungerar och hur en marknadsvalidering görs. Vår fallstudie är mycket lik det ämnet vi studerar just nu, och det hjälpte oss att se på det ur ett affärsperspektiv. Vi lärde oss bland annat hur man närmar sig ett företag och vi utvecklade även god kommunikation och presentationsteknik, säger Sree Karthik.

Stort tack till idéägarna som bidrog med verkliga case, Projektledaren Karoline Pettersson och coacherna David Kero, Gunilla Enquist, Johanna Erström, Johan Bergström och Kent Mrozek från LTU Business, som guidade studenterna längs vägen. Slutligen vill vi tacka studenterna Abhishek Singh, Lova Hedlund, Daniela Andrea Romero och Sree Sai Karthik Gangumalla som gav allt under sommaren och vi hoppas att ett intresse och en nyfikenhet för gruvsektorn har väckts. Varmt lycka till i framtiden!


Lova Hedlund, Luleå University of Technology, Abhishek Singh,  SINReM Uppsala University, Daniela Andrea Romero, Uppsala University and Sree Sai Karthik Gangumalla, SINReM Uppsala University. Foto: Moa Thorneus

FacebookTwitterLinkedInEmail

Fler nyheter

Slutspurt för ny granskning av tillståndsprocesser

En ny studie av gruvtillstånd i Sverige belyser viktiga frågeställningar med betydelseför pågående debatt om tillståndsprocesser. Resultaten, som presenteras i september 2024 syftar till att bidra med ökad kunskap kring hur tillståndsprocesserna kan…

2024-06-25

RockSigma och NorrSpect hade de mest lovande innovativa idéerna 2024

Den sista Innovationsidétävlingen är nu över och tävlingen bjöd på många bra och innovativa idéer. Under pitcheventet fick innovatörerna möjlighet att förfina sina idéer och visa varför deras koncept var de mest värdefulla…

2024-06-14

Play for Change

Initiativ som skapar kulturellt värde för många – och behovet av mer genuin samverkan mellan kultursektorn och näringslivet. Det var temat för evenemanget Play for Change i Luleå, där näringsliv, kultur och offentlig…

2024-06-12